Antons tortilla Español

Antons tortilla Español
Geschikt voor 2 personen

Smaakmakers: peper, zout

Let op: dit gerecht bevat geen groenten. Compenseer de volgende dag bijvoorbeeld met Petra’s spruitjesschotel of eet lekker wat komkommer na

Ingrediënten en kosten:
1/2 (Stegeman) chorizo worst € 0,95
500 gram vastkokende aardappelen € 0,50
2 rode uien € 0,45
4 eieren € 0,65
Totaal: € 2,55

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in kleine stukjes. Klop de eieren. Bak de ui en aardappel op hoog vuur gedurende circa 1-2 minuten in een kleine koekenpan. Zet de hittebron op halve kracht en bak door onder af en toe omscheppen gedurende circa 25-30 minuten. Voeg de chorizo toe en zout/peper naar smaak. Laat een minuutje mee bakken. Voeg als laatste de eieren toe. Doe de deksel op de pan en laat circa 8-10 minuten stollen.

2 reacties op “Antons tortilla Español

  1. Of laat de chorizo eruit en eet er een salade bij met sla en restjes paprika of wat je maar in huis hebt van de vorige dag(en). De Spaanse “tortilla de patatas” is vaak ook zonder chorizo dus het blijft nog altijd een tortilla español 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *