Barbecue sardientjes à la Marlous

Barbecue sardientjes à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: knoflook, beetje ketchup, 1 theel. oregano, 1 theel. basilicum

Tip: laat de sardientjes meteen bij de viskraam (op de markt) schoonmaken

Ingrediënten en kosten:

4 verse sardines € 2,50
1 krop sla € 0,69
1 komkommer € 0,50
2 tomaten € 0,30
1 Turks brood (pide) € 1,00
totaal: € 4,99

Bereiding:

Was en snijd de sla, komkommer en tomaat en meng tot een salade.

Maak in een schaaltje een marinade van de knoflook, oregano, basilicum en de ketchup. Smeer de marinade in de buikholte van de vis. Pak de vis in met aluminiumfolie. Doe wel een beetje olie op het aluminium. Bak in 3-4 minuten gaar.

Snijd het brood in stukken.

Marlous over haar gerecht: Om het nòg lekkerder te maken, smeer het brood in met knoflook en leg er eventueel een takje rozemarijn op. Even 30 seconden op de barbecue en heerlijk smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *