Goedkoop is duurkoop

goedkoop is vaak duurkoop. Let daarom goed op of datgene wat je bij de supermarkt koopt ook ècht goedkoop is. Neem bijvoorbeeld pindakaas. Een pot van 350 gram kost bij AH van het eigen merk ‘slechts’ € 1,29. Is dat even goedkoop!? Niet, dus. Een pot van 600 gram ook van het eigen merk kost namelijk € 1,96. Je hebt dus bijna 2x zoveel pindakaas voor maar € 0,67 meer.

En wat voor de pindakaas en AH geldt, gaat op voor alle andere producten en supermarkten. Vergelijk de prijs dus ten opzichte van de hoeveelheid om erachter te komen of het ècht goedkoop is!

4 gedachten over “Goedkoop is duurkoop

 1. Vergelijken van kilo-prijzen doe ik alleen bij producten die goed houdbaar zijn en ik vaak gebruik.
  Bijvoorbeeld rijst, pasta, meel etc.

  Bij producten die ik minder gebruik en na openen beperkt houdbaar zijn kijk ik naar het goedkoopste product in het schap, waar genoeg in zit voor het doel waar ik het voor nodig heb.

 2. VIA INTERNET BESTELLEN
  bespaart honderden euro’s per jaar!!

  Ik vergelijk kiloprijzen, koop zo groot én gezond mogelijk in en bouw voorraad op. Bio is duur maar via BiologischeToko scheelt het veel. Gratis thuis v.a. € 60,-:

  25 kilo zilvervliesrijst bij de Toko = € 69 = € 2,76 p/k
  1 k Zilvervliesrijst bij Ekoplaza = € 3,69. Verschil = 0,93 ct p/k
  Op 25 kilo scheelt dat €23,50

  Bij de AH kost:
  1 k bio-zilvervliesrijst = 3.22 (duurste)
  1 k niet-bio z***rst = 2.15 (goedkoop maar bespoten, minder mineralen & vit)

  Ik deed ’t met havervlokken, couscous en quinoa. Met haver maak ik voor een paar ct p/l haverdrank, die anders €2,-p/l kost

  Op weinig geld is een huisdier duur, zeker bij speciaal voer (anti-allergie en anti-artrose). Via Brekz.nl betaal ik voor 12 k €20! minder dan bij de dierenarts.

  Tandpasta. Paradontax is goed maar duur. Een aanbieding van de voordeeldrogist scheelde €1 per tube. Voor een jaar besteld.

  Al deze dingen samen (nog steeds hele bedragen) schelen honderden E’s p/j en tientjes per week.

  Ik heb er wat spaargeld voor gebruikt en verdien het ruim terug met de boodschappen. Voordelen: gezond eten, wekelijks minder sjouwen en p/w tientjes besparen. Nu kan ik toch kwaliteits-eten kopen, soms bio-groente, nu we veel minder geld hebben

 3. Ik vergelijk áltijd kiloprijzen, nooit prijzen op een artikel. Verder vind ik het belangrijk dat je besluit wat je wilt: écht lekker of minder lekker maar goedkoop, zodat je er meer van kan eten. Pindakaas is geen eerste levensbehoefte, dus kies je gewoon ‘de lekkerste’ en zorg je dat je er wat zuiniger mee bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *