Britt’s broodballen

Britt’s broodballen
Bijgerecht geschikt voor 4-6 personen

SONY DSC

Smaakmakers: kerrie en basilicum

Ingrediënten

10 sneetjes oud brood (kan ook met kapjes, bruin of wit)
3 eieren
100 ml melk/karnemelk

Bereiding:

Snijd 10 sneetjes oud brood in kleine blokjes. Meng 3 eieren met 100 ml melk of karnemelk en de kruiden. Giet dit mengsel over het brood. Roer het door elkaar en begin het te kneden tot het één massa is. Draai hiervan ongeveer 20 balletjes ter grootte van een pingpong bal.

Frituur de balletjes voor 4 minuten op 180 graden of bak ze in 10 minuten waarbij je ze regelmatig draait.

Britt over haar gerecht: wat kruiden betreft kan je ook zelf andere kruiden kiezen. Soms roer ik door het mengsel een restje geraspte kaas of een gesnipperd uitje. Je kan hier eindeloos mee variëren. Ook lekker als warme of koude snack met een knoflook sausje! Eet smakelijk!

8 gedachten over “Britt’s broodballen

  1. Laat brood eerst weken in bouillon (blokje, kip- of rundsmaak), gebruik dan wat minder melk.
    Overgebleven bouillon kan in de soep, of als 4-uur opkikkertje met wat extra heet water.
    Niet frituren, maar bakken als een gehaktbal. Kleine balletjes in de spaghettisaus; bijna niet van echt gehakt te onderscheiden.

  2. vandaag gemaakt. Heerlijk. Wat een leuk gerecht zeg. Ga experimenteren met kruiden en kijken wat ik nog meer lekker vind. Bedankt voor dit lekkere recept,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *