Broodpudding à la Marlous
Bijgerecht voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: 1 eetl. kaneel
Ingrediënten
8 sneetjes oud brood
150 gram boter
100 gram suiker
600 ml melk
4 eieren
Bereiding:
Doe de melk, eieren, kaneel en suiker in een pan en breng dit heel erg kort aan de kook. Verkruimel 2/3 van het brood doe het in een taartvorm of een cakeblik. Snijd de boter in plakken en leg dit op het brood en voeg vervolgens de rest van het brood toe. Voeg dan het melkmengsel in z’n geheel toe. Zet het cakeblik minimaal 60 minuten in een oven (180 graden).
Laat het afkoelen en uitharden.
Marlous over haar gerecht: De ingrediënten die je aan het begin kort aan de kook brengt, moeten ook ècht maar héél kort aan de kook gebracht worden. Je wilt namelijk niet dat de melk op de bodem van de pan begint te ‘rotten’. Dan verbrandt de melk en krijg je een verbrande smaak in je product. Een gemakkelijk recept voor broodpudding, op traditionele Britse wijze! Succes!