Carolines avocadosalade

Carolines avocadosalade
Voorgerecht geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Carolines avocado salade

Smaakmakers: 4 eetl. citroensap (of limoensap), 1 eetl mosterd

Tip : perfect te gebruiken voor dressings zijn de 200 ml citroensap (plastic) flacons. Handig om in de koelkast te hebben staan.

Ingrediënten

3 rijpe avocado’s
2 rode grapefruits
4 eetl (1/2e) geraspte winterpeen
8 blaadjes veld-, of pluk sla
50 gr geroosterde zonnebloem-, en/of pompoenpitten

Bereiding:

Was en snijd de slablaadjes. Was en rasp de winterpeen. Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd in plakjes. Schil de grapefruit en snijd de partjes eruit. Vang lekkend sap op. Dat heeft u straks nodig.

Meng 3 eetlepels (olijf)olie met de limoensap, grapefruitsap en de mosterd tot een frisse dressing.

Leg eerst wat sla en geraspte wortel op de borden. Leg dan de avocado plakjes als een waaier eroverheen. Leg de grapefruit sprongsgewijs tussen de avocado. Besprenkel met de dressing. Garneer met de geroosterde zonnebloem-, en/of pompoenpitten.

Caroline over haar gerecht: Eventueel kun je ook wat basilicumtopjes gebruiken om te garneren. Groente en fruit koop ik bij voorkeur op de markt. Het liefst tegen sluitingstijd. Dan krijg je er gewoon ook veel extra bij. Ook teel ik bijvoorbeeld sla en basilicum in mijn eigen tuin. Dat scheelt in de portemonnee!

3 gedachten over “Carolines avocadosalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *