Carolines kliekjes tip algemeen

Plaats 3 bakjes in de vriezer:

1. groente
2. vlees
3. aardappelen

Alle groenten die overblijven na het eten – die paar boontjes of bloemkool, die ietwat zachte tomaat, dat stukje prei, lenteuitjes, etc – snijd je fijn en doe je in de groentebak in de vriezer. Hetzelfde doe je met stukjes vlees, die na het eten over zijn. Hetzelfde geldt voor aardappelen die over zijn.

Maak een heerlijke kliekjes groentensoep:
Van de botten die over zijn van het vlees dat je eerder gegeten hebt trek je een bouillon. Voeg zout of bouillonblokjes naar smaak toe. Verwijder de botten als de bouillon goed op smaak is en voeg de inhoud van de groentebak uit de vriezer toe. Om de soep te binden kun je er aardappelen aan toevoegen. Om de soep verder te verrijken kunnen bijvoorbeeld verse kruiden uit eigen tuin of balkonbak toegevoegd worden. De soep kun je eventueel pureren met een hittebestendige staafmixer. Variatie mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt vlees toevoegen, maar bijvoorbeeld ook macaroni of rijst wat over was.

Maak een heerlijke ovenschotel:
Met het kleingesneden vlees en de aardappelen die je hebt bewaard maak je een ovenschotel. Vet een ovenschaal in. Leg vlees op de bodem, daarop groenten (verse of uit je groentenbak in de vriezer) en als laatste plakjes aardappel of puree gemaakt van je ingevroren aardappelen.

Zo gaat er nooit meer iets verloren en heb je altijd een makkelijke maaltijd achter de hand!! Eet smakelijk! 🙂

5 gedachten over “Carolines kliekjes tip algemeen

 1. In plaats van een mix voor hartige taart of pizzabodem kan je ook de bodem van de ovenschaal bekleden met sneetjes oud brood!

 2. Leuk al die tips, ik heb echter wel een vraag.
  Ik houd vaak aardappelen of aardappelpuree over. Ik heb het al eens geprobeerd in te vriezen, maar het komt nooit goed bij mij als ik het daarna alsnog wil eten.
  Aardappelpuree word na het invriezen sowieso een derrie. Maar ook met de gekookte aardappelen weet ik niet goed hoe die het beste te ontdooien zodat het nog lekker blijft en ook eventueel nog te gebruiken is om puree van te maken of als schijfjes voor op een ovenschotel.
  Wie heeft hier tips voor?

   • Heb je daar een linkje van, zodat ik wat screenshots kan maken voor diegen die Facebook niet gebruiken. (Wat goed begrijpelijk is hoe Facebook aan het doen is op het moment!!!)

   • Goedendag Hans, deze vraag is 7 jaar geleden gesteld en beantwoord. Ik heb er helaas geen screenshots van. Met vriendelijke groeten, Merlien Welzijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *