Carolines ovenschoteltip algemeen

Carolines ovenschoteltip algemeen

Carolines algemene ovenschotel tip

Van cups naar kopjes:
Ik deel hier graag een algemeen ovenschotel recept van The Tightwad Gazette. In Amerika meten ze alles in cups. Ik rekende het eerst allemaal om maar tegenwoordig gebruik ik een beker omdat het zo lekker handig is. Het gaat tenslotte om de verhoudingen.
Zoals je op de foto ziet gebruik ik voor de cup een glazen thee mok van DE, en dan niet helemaal vol. En voor de halve cup gebruik ik een Senseo kopje van DE. Een derde cup is een halve Senseo en een kwart cup is een vol eierdopje!
Hoeveelheden per persoon:
Voor een willekeurige ovenschotel heb je per persoon het volgende nodig:
  • 1 cup van een willekeurig eiwit ingrediënt (bijvoorbeeld tonijn, ham blokjes, vlees, witte vis, schaaldieren, vleesvervanger, ei)
  • 1 cup van een willekeurig groenten ingrediënt (bij voorbeeld courgette, alle soorten bonen, bloemkool, broccoli, champignons, wortelen, doperwten)
  • 1-2 cups van een willekeurig koolhydraten ingrediënt (bijvoorbeeld rijst, alle soorten pasta, aardappelpuree, plakjes aardappel, krieltjes, bami, noodles)
  • 1 cup van een willekeurig bindmiddel (bijvoorbeeld vlees saus, pasta saus, blikje verdikte soep, zure room, groeten saus, room saus)
  • ¼ cup “lekkers” zoals amandelen, olijven, kappertjes, noten, rozijnen, kleine tomaatjes,  stukje (ingevroren) paprika
  • Kruiden (denk hierbij zowel aan verse kruiden uit de tuin zoals koriander, thijn en peterselie als aan gedroogde kruiden zoals cajun, kerrie, Mexicaanse,  Italiaanse kuiden)
  • Topping ( chips, kaas, paneermeel)
Nooit meer kliekjes:
En dan verder behandelen als een ovenschotel. Oven voorverwarmen op 180 graden, alle ingrediënten zijn al gaar dus een ruim half uurtje bakken om de korst te vormen en de kaas te laten smelten. Hoop dat jullie hier iets aan hebben Succes! Caroline

3 gedachten over “Carolines ovenschoteltip algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *