Carolines pruttelspekjes en kliekjessoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: glaasje witte wijn
Ingrediënten
125 gram spekreepjes (Euroshopper)
3 tomaten
1venkel
1 bosje selderij
1 bosje lenteui
50 gr parmezaanse kaas
500 gr pasta naar keuze
1 aardappel
3 tomaten
1venkel
1 bosje selderij
1 bosje lenteui
50 gr parmezaanse kaas
500 gr pasta naar keuze
1 aardappel
Bereiding:
Was en snijd de tomaten, selderij en lenteui. Snijd de venkel loodrecht op de nerf, in schijven. De groene uitsteeksels snijd u weg. Gooi uw groenteafval niet weg! Bak de spekreepjes en voeg 2 tomaten, de venkel, 1/2 bosje selderij en 1/2e lenteui toe. Schep goed om. Laat pruttelen en blus af met een glaasje witte wijn. Bereid de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Caroline over haar gerecht: naast de braadpan zie je de soep op staan. Die is gemaakt van het groenteafval van de pruttelspekjes. 🙂 Voeg verder nog de overgebleven tomaat, 1/2 bosje selderij, 1/2e lenteui en de aardappel toe en laat goed doorkoken. Eventueel kun je de soep pureren. Deze soep is ijskoud ook heerlijk.
Heerlijke soep…is hier goed ontvangen…..en de pruttelspekjes gaan er ook goed in. Fijn dat er zoveel gezonds ook in zit. Zo krijgen de koters smullend hun portie binnen.
Ha Grietje, dat is heel fijn om te horen! Smul-se 😉 groeten van Merlien