Carolines witlofschotel

Carolines witlofschotel
Geschikt voor 2 volwassenen

Tip 1: een witlofschotel is heerlijk en gemakkelijk. U kunt het van te voren klaarmaken en in 10 minuten afbakken
Tip 2: het witlof seizoen loopt van november t/m april

Ingrediënten

4 stronken witlof (circa 350 gr)
100 gr ham
1/2 zakje oude kaas (Aldi)
300 gr aardappelen (kruimige)

Bereiding:

Maak de witlofstronken schoon ( snijd het bittere hart uit de stronken), kook ze en laat ze uitlekken. Leg de plakjes ham klaar en verdeel de witlof over de 6 plakjes ham. Rol de ham op en leg alles in een ovenschaal, strooi er de kaas overheen. Oven op 200 graden en kaas laten smelten tot het bruin is. Kook in de tussentijd de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking.

Caroline over haar gerecht: de aardappelen kun je ook eventueel als puree erbij serveren. Eet smakelijk!

8 gedachten over “Carolines witlofschotel

  1. Ook een geweldige variatie hierop het recept dat ik kreeg van een overleden kennis.
    Gehakt rul bakken met heel veel kerrie en mango chutney ( lust ik zo absoluut niet) in over schaal daaroverheen geblancheerde witlof en aardappelpuree. Dit gerecht is op voor je er erg in hebt en zo makkelijk.

  2. Ik heb de witlof klein gesneden, ham (in stukjes) en kaas (zelf geraspt = nog goedkoper) erdoor geroerd. Vervolgens zo in de ovenschaal met nog wat kaas erover. Voor het krokante korstje kun je een beetje broodkruimels of paneermeel er over heen strooien. De aardappelen heb ik gesneden in kleine partjes, gekookt (in het kookvocht van de witlof), gekruid en gebakken in boter/olie.

  3. Ipv rolletjes maken, kun je ook de witlof fijn snijden, kort koken en mengen met ham en kaas. Aardappelpuree erover (evt wat kaas) en dan de oven in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *