Catharina’s ovo-vegetarische noedels

Catharina’s ovo-vegetarische noedels
Geschikt voor 2 volwassenen

catharina-ovo-vegetarische-noedelsSmaakmakers: wok saus of sojasaus naar keuze

Tip: De mie die overblijft kunt u gebruiken om een soep te vullen.
Tip: In sojasaus of wok saus zit veel zout, gebruik er niet te veel van
Tip: Geblancheerde champignons zijn circa 3 maanden houdbaar in de vriezer (voor invriezen laten afkoelen en goed uit laten lekken)

Ingrediënten

250 gr Chinese eiermie
1 ui
2 eieren
1 struik paksoi (circa 300 gr)
1/2 bakje (125 gr) champignons

Bereiding:

Pel de ui en snipper het fijn. Kluts de eieren. Was de paksoi en snijd in repen. Wrijf de champignons schoon en snijd in plakjes. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.

Fruit de ui in een beetje olie tot het glazig is. Voeg de eieren toe. Blijf in de pan roeren. Als de eieren gestold zijn, voeg dan de groenten toe en roerbak 3-4 minuten onder voortdurend omscheppen. Dien op door de mie op een bord te scheppen, het groenten-ei mengsel erdoorheen te mengen met wat sojasaus of wok saus.

Catharina over haar gerecht: Binnen een half uur zit je lekker en gezond te eten. In plaats van de beschreven groenten kun je ook kliekjesgroenten gebruiken of restjes uit de koelkast/vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *