Voor 2 volwassenen en 2 kinderen:
smaakmakers: zout, peper, chilisaus (1 eetlepel)
Tip: Buiten het seizoen zijn diepvriessperziebonen het voordeligst.
Tip: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH)
Ingrediënten
- 1 paprika
- 500 gr sperziebonen
- 250 gr biefstuk
- 420 gr witte rijst
- 1 ui
- 1 tomaat
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
- Snijd het vlees. Breek de sperziebonen. Snijd de tomaat en de paprika.
- Fruit de uien op hoog vuur tot ze glazig zijn.
- Voeg de tomaat toe. Goed omscheppen.
- Voeg het vlees toe en breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel chilisaus.
- Zet het vuur op een midden stand en voeg de bonen toe.
- Zet het vuur laag en voeg de paprika toe
- Eet smakelijk!
Waar heeft u de ingrediënten gehaald?
Hier is de biefstuk en paprike al 3x zo duur als wat hier bij de ingrediënten staat
Beste Ama, de paprika kun je voor deze prijs bijvoorbeeld in de aanbieding bij Lidl kopen en het rundvlees bij een Marokkaanse slager. Succes! groetjes van Merlien
Kan t ook zonder de uien? En is de smaak erg pittig door de chili of valt t mee?
Hangt er vanaf wat je gewend bent 🙂 Wij eten vanwege medische redenen zonder pittig eten en dan is chilisaus al snel te scherp voor ons. Dus ik vervang dat dan meestal met een beetje tomatenpuree met eventueel wat kruiden. Paprikapoeder bijvoorbeeld. Als je de ui weglaat zou ik wel wat extra groenten toevoegen omdat je anders eigenlijk geen groenten hebt (bonen tellen onder de eiwitten).
Sperziebonen is gewoon groente, hoor. Bruine-, witte-, kidneybonen en bijvoorbeeld kikkererwten vallen inderdaad onder de eiwitten
hoi hoi,
moetten de bonen er zo bij of moeten ze eerst nog gekookt worden??
M.V.G. Chayenne
Het lekkerste is, gewoon koken, anders word het te knapperig, en daar moet je weer van houden