Daja’s wortelloofsoep

Daja’s wortelloofsoep
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper of nootmuskaat, knoflook, zout of bouillonblokjes

Tip 1: de juiste hoeveelheid soep is voor een maaltijdsoep 500 ml, als tussendoortje of voorgerecht 200 ml per persoon
Tip 2: voortaan als een marktkoopman vriendelijk vraagt of hij u van dienst kan zijn door het loof van de wortelen af te halen, frons dan en vraag of u hem van dienst kan zijn 😉

Ingrediënten en kosten:

wortelloof van 1 bosje peen (wat u normaliter weg zou gooien)
1 ui € 0,10
500 gr aardappels € 0,50
1 tot 1,5 liter kraanwater
totaal: 0,60

Bereiding:
was het loof en snijd het heel fijn. Pel de ui en hak het in grove stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. (Indien u met verse knoflook kookt, de knoflook persen en fijn snijden)

Bak de aardappelblokjes, knoflook, ui, peper of nootmuskaat naar smaak in een ruime pan met een beetje olie onder voortdurend omscheppen tot de ui glazig ziet. Voeg loof, water, zout of bouillonblokjes naar smaak toe en laat de soep 30 tot 40 minuten rustig doorkoken. Roer af en toe even door.

Daja over haar gerecht: de soep is lekker, maar wel machtig, vind ik. Met het loof van veel groentesoorten kun je de groente trouwens ook opnieuw laten groeien. Ik heb dat laatst zelf gedaan met bleekselderij. Gewoon op mijn vensterbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *