Daphnes kleurrijke kip

Daphnes kleurrijke kip
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Daphnes kleurrijke kip

Daphnes kleurrijke kip

Ingrediënten en kosten:

Smaakmakers: zwarte peper, knoflookpoeder, zout, tomaten ketchup, honing, bieslook, citroensap, strooiaroma

Bijzondere smaakmakers: Chinese vruchten (€ 0,77 bij de toko), gemberpoeder (€0,80 voor 50 gr bij de toko), laospoeder (€ 0,90 voor 50 gr bij de toko), zoete ketjap (€ 0,45 voor 250ml bij de Konmar).

Tip: koop uw kippenpoten bij de Marokkaanse slager. Zij hebben regelmatig aanbiedingen en kunnen de poten voor u in 3-4 kleine stukken hakken. Was de kip vóór de bereiding altijd met een scheutje azijn! Naspoelen met lauw water.

Tip: De Lidl heeft regelmatig goede aanbiedingen voor seizoen groente en fruit. Regelmatig koop je er paprika’s voor € 0,99 per 3 paprika’s. Dit geldt ook voor de markt

Tip: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH)

Tip: 200 ml citroensap (plastic flacon) kost circa € 0,50

  • 400 gr kippenpoten met rug: € 1,50
  • 3 paprika’s (geel/rood/groen mix): € 0,99
  • 500 gr diepvries sperziebonen € 1,00
  • 420 gr witte rijst: € 0,40

Totaal: € 3,89

Avond van te voren!:
Leg de stukken kip in met 3 el zoete ketjap, 3 el tomaten ketchup, 2 el Chinese vruchten, 1 el honing, 1 tl citroensap, zwarte peper, gemberpoeder, Laospoeder, strooiaroma en een beetje (olijf)olie. Dek de schaal af met folie of een bord en laat het in de koelkast staan.

Bereiding:

Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kip in een ovenschaal. Plaats de kip in de oven. Bak de inmiddels gekookte rijst in een koekenpan of wok in een beetje bakboter. Voeg zwarte peper, knoflookpoeder en zout toe. Flink omscheppen. Zet de rijst op zeer laag vuur en dek af met een deksel. Draai de kipstukjes allemaal om zodat nu de andere zijde in de marinade ligt. Paprika’s wassen en zaadjes verwijderen dan in reepjes snijden. Boontjes doppen. Kruid de paprika repen met 1 tl honing, peper, strooi aroma en bieslook. Beetje boter en/of klein beetje (olijf)olie in de pan. Laten smoren tot het beetgaar is. Zet de paprika op zeer laag vuur. Niet afdekken met een deksel! Kook in de tussentijd de bontjes beetgaar in 8 minuten en giet ze af. Breng op smaak met wat nootmuskaat. Eet smakelijk!

8 thoughts on “Daphnes kleurrijke kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *