Inderdaad, koop gewoon in het groot, ( alleen aanbiedingen van groenten + vlees ) ook al ben je met 1- of 2 personen. Mijn kinderen zijn al de deur uit, en een pan erwtensoep wordt nog steeds gemaakt op de maat dat iedereen thuis was. De eerste dag wordt er gewoon van gegeten, de rest gaat in bakjes de diepvries in voor 2 personen, makkelijk voor een drukke dag of mee te geven aan de kinderen.
Zelf doe ik al bijna 40 jaar en i.v.m. met mijn toenmalige arbeidsuren meestal op de zaterdag/morgen-middag.
De seizoensgroenten in de zomer goedkoop inkopen en verwerken naar de diepvries, die staat toch meestal altijd aan. In de winter zijn deze groenten veel te duur om die te kopen, dus b.v. asperge’s 6 bakjes, voor iedere 4 weken een keertje in de winter. Vorige week nog bij de Lidl 3 paprika’s voor 0,59-0,69 verwerken in ijs bakjes van 150 gram en de vriezer in, als aanvulling voor een zelf samengesteld groentemix ( prei = aanbieding deze week ). Winterwortelen en stukjes boontjes erbij en dat gebruiken voor de macaroni, rijst e.d. i.p.v. de zakjes namaakgroenten + zoute toestanden die je erbij kunt kopen. Zo kun je dit met meerdere dingen doen, b.v. aanbiedingen van kipfilé, de haasstukjes er allemaal afhalen en gebruiken voor stukjes in de rijst. De filé niet zo groot laten maar platter maken en er lekkere flinke snitzels van bakken. Wat eraf gehaald wordt kan bij de stukjes voor de rijst of saté. Dus 2 vliegen in één klap van een aanbieding. Veel succes met deze tips van een babyboomer.