Dwights rijst/walnoten/broccoli

Dwights rijst/walnoten/broccoli
Geschikt voor 2 volwassenen

Smaakmakers: zout, 1/2 eetl. kerriepoeder, 1/2 bouillonblokje, 1 eetl. suiker

Tip: kipfilet is zeer gunstig geprijsd bij de Marokkaanse slager. Houd ook supermarkt aanbiedingen in de gaten.

Tip: het broccoli seizoen loopt van juli tot november. Dan is verse broccoli zeer gunstig geprijsd. Daarna kan het vriesvak van de supermarkt uitkomst bieden

Tip: ga niet te grof te werk bij het schoonmaken van de broccoli. Snijd alleen het houtachtige deel van de stronk weg. Snijd de rest van de stronk in plakjes van bijvoorbeeld 1 cm.

Ingrediënten

240 gr rijst
500 gr broccoli (1 grote)
200 gr kipfilet
100 gr walnote

Bereiding:

Was en snijd de broccoli. Gebruik de tip hierboven. Kraak de walnoten, verwijder de harde vliezen en haal de noot eruit. Snijd de kip in dunne reepjes. Kruid met kerriepoeder.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in de tussentijd de kip gaar onder voortdurend omscheppen in een beetje olie. Blus af met 100 ml water, voeg 1/2 bouillonblokje toe en laat sudderen op laag vuur. Breng een pan water aan de kook. Voeg de plakjes van de stronk van de broccoli toe en laat 3-4 minuten koken. Voeg dan de roosjes toe en laat nog 8 minuten koken. Giet de broccoli af na het verstrijken van de kooktijd. In de tussentijd verhit een beetje olie in een pan op matig vuur. Voeg de suiker toe en de walnoten. Schep circa 5-6 minuten om.

Dwight over zijn gerecht: dien de rijst op met wat kipreepjes en broccoli ernaast. Schep wat van de kerriesaus over de rijst en verdeel de walnoten over de broccoli. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *