Erika’s aardappelkoeken

Erika’s aardappelkoeken
Geschikt voor 4 volwassenen en 2 kinderen

Erika's aardappelkoeken

Smaakmakers: peper, zout

Tip: Een pak bloem in huis is altijd handig. Zorg ervoor dat u altijd minstens 1 pakje in uw voorraadkast heeft staan.

Ingrediënten

1,5 kilo aardappelen
1 ui
1 ei
2-3 eetl. bloem

Bereiding:

Schil en was de aardappelen. Dep ze droog. Rasp ze met een zeer fijne rasp of keukenmachine. Pel en rasp de ui ook zeer fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg het ei en de bloem toe.

Zet een koekenpan op met wat olie. Doe, ter grootte van je hand, aardappelmengsel in de koekenpan. Bak er ongeveer 3 stuks tegelijk bruin in circa 5 minuten per kant. Houd de reeds gebakken aardappelkoeken warm op een bord wat op een pan heet water staat.

Erika over haar gerecht: Mijn moeder maakte dit vroeger regelmatig. Omdat ze geen keukenmachine had ,raspte ze alles nog met de hand. Wij aten het suiker erover. Wij als kinderen en pubers waren er gek op! In het Zuiden van Duitsland eten ze dit met een vruchten compote erbij. Ze noemen het Reibekuchen. Wat over is kun je prima de volgende dag in een koekenpan zónder olie opwarmen. Je kunt deze aardappelpannenkoeken ook heerlijk opdienen met een frisse salade en wat vlees, vis of een eitje.

11 gedachten over “Erika’s aardappelkoeken

  1. dit kun je ook prima maken maar dan knolselderie raspen i.p.v. aardappelen, maar je moet er wel van houden…..voor de rest hetzelfde recept eventueel met een beetje peper en zout erdoor of zout eroverheen strooien, wij zijn er gek op <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *