Erika’s couscous salade
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: (zee)zout, bladpeterselie, koriander, citroensap
Tip: een pot zongedroogde tomaten is na openen beperkt te bewaren in de koelkast
Ingrediënten
300 gr couscous
1/3 bosje radijs
1/4 watermeloen
100 gr zongedroogde tomaten
Bereiding:
Was en snijd de radijs. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Maak tegengestelde draaiende bewegingen met beide zijden. Verwijder de pit met een lepel. Snijd de schil dun af. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de watermeloen. Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng alle ingrediënten tot een heerlijke salade en besprenkel met wat citroensap.
Erika over haar gerecht: in plaats van couscous kun je ook rijst gebruiken. (Dan heb je 420 gram rijst nodig.) Ook kun je schelpjespasta gebruiken. (Dan heb je 400 gram nodig.) Gebruik je fantasie en laat eventueel dingen weg of voeg dingen toe. Net wat je lekker vindt. Besprenkel vlak voor het opdienen lekker met wat olijfolie extra vergine, als je dat in huis hebt. Eet smakelijk!