Erika’s couscous salade

Erika’s couscous salade
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Erika's couscous salade

Smaakmakers: (zee)zout, bladpeterselie, koriander, citroensap

Tip: een pot zongedroogde tomaten van 300 gram kost circa € 1,90. Bewaar het in de koelkast na openen.

Tip: 500 gr parelcouscous kost bij Turkse en Marokkaanse winkeltjes circa € 0,75

Tip: 200 ml citroensap (plastic flacon) kost circa € 0,50

Ingrediënten en kosten:

300 gr couscous € 0,45
1/3 bosje radijs € 0,27
3 avocado’s € 2.69
1/4 watermeloen € 0.50
100 gr zongedroogde tomaten € 0,63
totaal: € 4,54

Bereiding:

Was en snijd de radijs. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Maak tegengestelde draaiende bewegingen met beide zijden. Verwijder de pit met een lepel. Snijd de schil dun af. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de watermeloen. Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng alle ingrediënten tot een heerlijke salade en besprenkel met wat citroensap.

Erika over haar gerecht: in plaats van couscous kun je ook rijst gebruiken. (Dan heb je 420 gram rijst nodig. Dat kost circa € 0,40.) Ook kun je schelpjespasta gebruiken. (Dan heb je 400 gram nodig. Dat kost circa € 1,00.) Gebruik je fantasie en laat eventueel dingen weg of voeg dingen toe. Net wat je lekker vindt. Besprenkel vlak voor het opdienen lekker met wat olijfolie extra vergine, als je dat in huis hebt. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *