Erika’s feestelijke aardappels
bijgerecht geschikt voor 2 volwassenen
smaakmakers: peper, knoflookpoeder, 8 takjes tijm (gedroogd eventueel)
Tip: 15 gram tijm, dat zijn circa 20 takjes
Notitie: omdat kruiden per snufje bijna niets kosten vermelden wij er normaliter geen prijs van. In dit geval is de smaakmaker qua kosten zeker het vermelden waard. De tijm die u overhoudt is erg goed te gebruiken bij gegrild vlees of vis en ook bij een keur aan groenten. U blijft er dus zeker niet mee zitten.
Ingrediënten
2 zeer grote (pof)aardappels
1 grote tomaat
8 takjes tijm
30 gr geraspte kaa
Bereiding:
Verwarm de oven voor op circa 240 graden. Was de aardappels. Dep ze goed droog. Snijd eventueel een reepje van de onderkant zodat de aardappels goed blijven staan. Maak om de 0,5cm een inkeping in de aardappels. Bestrooi de inkepingen met peper en knoflook naar smaak. Leg vervolgens in iedere inkeping een klein takje tijm. Besprenkel de aardappels bij voorkeur met een klein beetje olijfolie. Leg ze op bakpapier en laat 30 minuten bakken.
Na 30 minuten de tomatenplakjes en kaas in de inkepingen plaatsen. Bak het geheel nog 15 minuten in de oven.
Erika over haar gerecht: Parmezaanse kaas smaakt ook heerlijk bij dit gerecht!
De takjes tijm die je overhoudt blijven heel lang goed in de koelkast, maar ze kunnen ook in de vriezer, of je droogt ze door ze op de kop op te hangen. Tijm is ook heerlijk om je tomatensaus voor de pasta op smaak te brengen, laat het dan wel meesudderen.
In principe kun je elke grote aardappel gebruiken
(wel even schoonboenen natuurlijk 😉 )
en de vulling naar smaak aanpassen.
Zo maak je het zo duur of goedkoop als je wilt.
Stukjes kaas, ham doen het ook namelijk.
Maar: eerlijk is eerlijk erg lekker 😉
Ik heb ook ‘gewoon’grote aardappels gebruikt.Dit recept is iets aangepast door de beheerder 😉