Erika’s parelcouscous salade

Erika’s parelcouscous salade
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Erika's couscous parel salade

Smaakmakers: (zee)zout, bladpeterselie, koriander, citroensap

Tip: 500 gr (parel)couscous kost bij Turkse en Marokkaanse winkeltjes circa € 0,75

Tip: 200 ml citroensap (plastic flacon) kost circa € 0,50

Ingrediënten en kosten:

300 gr parelcouscous € 0,45
1/3 bosje radijs € 0,27
3 avocado’s € 2,69
1 gele paprika € 0,33
totaal: € 3,74

Bereiding:

Was en snijd de radijs. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Maak tegengestelde draaiende bewegingen met beide zijden. Verwijder de pit met een lepel. Snijd de schil dun af. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng alle ingrediënten tot een heerlijke salade en besprenkel met wat citroensap.

Erika over haar gerecht: in plaats van couscous kun je ook rijst gebruiken. (Dan heb je 420 gram rijst nodig. Dat kost circa € 0,40.) Ook kun je schelpjespasta gebruiken. (Dan heb je 400 gram nodig. Dat kost circa € 1,00.) Gebruik je fantasie en laat eventueel dingen weg of voeg dingen toe. Net wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld een handje gewelde krenten. Besprenkel vlak voor het opdienen lekker met wat olijfolie extra vergine, als je dat in huis hebt. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *