Erika’s rijke omelet

Erika’s rijke omelet
Geschikt voor 2 volwassenen

erica's omelet_ variatie

Ingrediënten

bespaar variatie tip:
gebruik i.p.v. de duurdere blauwschimmelkaas gorgonzola een goedkopere kaassoort

bespaar variatie tip: gebruik i.p.v. spinazie, tomaat, kaas bijvoorbeeld ook eens vruchten en een klein beetje poedersuiker!

  • 4 eieren
  • handje spinazie
  • 1 tomaat
  • 15 gr gorgonzola
  • 8 sneetjes brood / 500gr aardappelen

Bereidingswijze:

  • het eiwit stijf opkloppen in een vetvrije schaal met zout (en peper)
  • het opgeklopte eiwit voorzichtig door het eigeel halen met een spatel
  • doe een klontje boter/margarine in een koekenpan
  • als de boter bruin wordt, voeg het eimengsel toe
  • bak beide zijden op rustig vuur goudgeel
  • de omelet is gaar als een houten prikker er niet nat uit komt
  • wok in de tussentijd de spinazie
  • als de omelet gereed is, spinazie, kaas en tomaat erop leggen
  • opdienen met geroosterd brood (lunch voor 4 personen) of gebakken/gekookte aardappelen (lichte maaltijd voor 2 personen)
  • eet smakelijk!

Erika over haar gerecht:

Deze manier van een omelet maken heb ik ooit van mijn moeder geleerd zo’n 45 jaar geleden.Je kunt ook eerst de helft van het mengsel in de koekenpan doen,dan wat geraspte kaas erover en dan de andere helft van het eimengsel. Dan heb je een gevulde kaasomelet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *