Esthers Pisi

Esthers Pisi (Turkse broodjes)
Bijgerecht voor 4 -6 personen

Smaakmakers: 1 eetl. zout, 2 eetl. suiker

Ingrediënten 

1 kilo bloem (Lidl/Aldi)
1 blokje gist
150-200 ml warme melk
150-200 ml warm kraanwater
1 eetlepel bakpoeder

Bereiding:

Pak een schaal en doe de bloem erin. Voeg bakpoeder, gist, suiker en zout toe. Voeg ook de melk en het water toe. Kneed tot een deegbal. Bedek het deeg in de schaal. Laat circa 30 minuten staan (rijzen).

Verdeel de grote deegbal in een aantal kleinere deegballetjes. Rol die uit. Maak met de wijsvinger 4 gaatjes in elk deegrol. Pak een pan en voeg voldoende (zonnebloem)olie toe om de broden te bakken. Als de olie heet is (knettert) kunt u de broodjes aan beide zijden bruin bakken. Laat uitlekken en leg op een stuk keukenpapier om overtollig vet te absorberen.

Esther Dursun over haar gerecht: dit is lekker met bijvoorbeeld een witte kaassoort erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *