Franks spinaziebord

Franks spinaziebord
Geschikt voor 1 volwassene

Bijstandsgerechten_Spinaziebord

Ingrediënten:

1/3e pak (HEMA) katenspek
200 gr (Lidl) diepvries spinazie
1/3e komkommer
1 ei € 0,13
250 gr aardappelen

Bereiding:

Zet de aardappelen op, met schil, en kook ze gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat tijdens het koken een ei voorzichtig in het water zakken (even gas terug anders stoot het ei kapot). Bereid de spinazie volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de katenspek warm in een koekenpan. Was en snijd de komkommer in plakjes. Dien het op zoals op de foto.

Frank over zijn gerecht: Als je alleen woont dan zijn verpakkingen bijna altijd wel te groot. Je moet dus ook nadenken over wat je verder nog kunt maken met wat je overhoudt. Dit gerecht kun je de dag erna ook eten. Vervang de spinazie bijvoorbeeld door andere groenten die je in de vriezer kunt bewaren, zoals tuinbonen. Een pak met 500 gram diepvries tuinbonen kost circa € 1,25. Daar kun je gemakkelijk 2 keer van eten. Ze smaken trouwens heerlijk met wat bonenkruid. Een zakje bonenkruid kost circa € 1,00 en je doet er jaren mee. Of vervang de groenten door sla. Een goede krop kost circa € 0,49. Daar kun je ook 2 dagen van eten. Dit keer heb je het ei gekookt. De volgende keer kun je het bijvoorbeeld bakken. Dus, door de groenten te variëren of voor een andere bereiding te kiezen heb je toch iedere dag een andere heerlijke budgetmaaltijd!

5 gedachten over “Franks spinaziebord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *