Gerda’s wraptaart

Gerda’s wraptaart
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: kruidenmix naar keuze, snufje zout (voor de wraps)

Ingrediënten 

300 gr bloem
200 ml kraanwater
1-2 eetl (olijf)olie
500 gr gehakt
1 ui
300 gr wortels
1/2 spitskool
100 gr plakjes kaas

Bereiding:

Meng de bloem met het water, de olie en een snufje zout in een kom tot een deegbal. Kneed goed door en laat 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.

Was en snijd de wortels fijn. Was en snijd de spitskool fijn. Pel en snipper de ui. Bak de uitjes 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Haal ze uit de pan. Rul het gehakt. Voeg de uitjes weer toe. Voeg nu ook de kruiden die u wenst toe en de gesneden groenten. Laat op laag vuur garen.

Bestrooi een schoon en droog deel van het aanrecht met wat bloem. Kneed de deegbal nog eens goed door. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Rol de wraps uit en bak ze in een koekenpan (met goede antiaanbaklaag) zonder boter/olie bruin aan beide zijden.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een wrap, leg die neer en leg er flink wat groente en vlees op. Bedek met een plakje kaas. Leg er nog een wrap op. Deze in de oven of in een pan met deksel erop (mocht je geen oven hebben) bakken tot de kaas gesmolten is.

Gerda over haar gerecht: Je kunt eigenlijk heel gemakkelijk variëren. In plaats van gehakt kun je ook kip nemen. Af en toe wat spek kan ook geen kwaad. Bonen kunnen ook goed. Verder zijn bijna alle groenten wel mogelijk. Wij houden zelf ook zeker de bami groentemix aanbiedingen van de Lidl in de gaten. Stel dat je nog wat spaghettisaus hebt, dan is het ook lekker om de wraps eerst even met wat spaghettisaus in te smeren. Als ik kant en klare wraps koop, dan houd ik soms wel wat wraps over. De overgebleven bladen smeer ik in met spaghettisaus. Dan doe ik er wat kaas en/of salami op. Even dichtvouwen en in de oven en de kinderen hebben een lekker hartig tussendoortje. Enjoy

5 gedachten over “Gerda’s wraptaart

  1. Vraag mist er geen gist in? Je laat het rijzen maar als er geen gist in zit wordt het volgens mij moeilijk. En dan adviseer ik ook warm water te nemen omdat dit voor de gist beter is. Als je van die droge gist zakjes gebruikt (7 gr) is dit eigenlijk voor 600 ml water en voor 1 kilo bloem. Misschien een idee om meer te maken. Je kan het namelijk ook invriezen en later (ontdooid nog eens gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *