Gereons pasta met sperziebonen

Gereons pasta met sperziebonen
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: knoflook (indien verse dan 2 teentjes), zout, peper

Ingrediënten en kosten:

1 pak (500 gr) spaghetti volkoren (Lidl)
1 pak worstjes (Lidl)
500 g sperziebonen (Lidl)
Gereons tomatensaus (zie onder voor de bereiding)

Bereiding:

Bereid vooraf Gereons tomatensaus. Zie onder voor de instructie.

Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Schoon de boontjes en kook ze kort in water met een beetje zout. Bak de worstjes en snijd ze in plakjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm Gereons tomatensaus. Als de pasta gaar is, meng het met de sperziebonen en stukjes worst.

Gereon over zijn gerecht: eventueel kun je deze pasta bij opdienen nog garneren met wat basilicum. Basilicum leent zich goed voor thuisteelt.

Gereons tomatensaus:

Smaakmakers: 3 teentjes knoflook, 3 takjes basilicum, zout, peper

Tip: Basilicum kunt u ook zelf telen
Tip: zorg ervoor dat u potten heeft waarin u totaal circa 1 liter saus kunt bewaren

Ingrediënten en kosten:

2 kilo tomaten (Lidl)
1 blikje tomaten puree (AH)
3 uien (circa 400 gr) (Lidl)

Bereiding:

Open het blikje tomatenpuree. Was en snijd de tomaten in kwarten. Pel en snipper de uien. Fruit de uien in een pan met wat olie of boter. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en laat sudderen en indikken tot een saus. Voeg 3 takken basilicum toe, zout en peper naar smaak. Mix tot een gladde massa met een staafmixer. Steriliseer de potten waarin u de saus gaat bewaren met kokend water en vul ze met de tomatensaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *