Gerties wasmiddel

Nodig:
80 gram geraspte sunlight zeep: € 1,00 voor 2 blokken van 150 gram
80 gram soda: Voor nog geen euro heb je een kilo
5 liter kokend water

werkwijze:
kook het water. Doe de zeep en de soda in een emmer die wat hitte kan verdragen. Goed roeren om de zeep op te lossen. Laten staan tot het afgekoeld is en dan flink doorroeren want het is een massieve massa geworden. Overgieten in plastic flessen zonder statiegeld, of oude wasmiddelfles. Door het roeren wordt het weer mooi vloeibaar. 200ml per wasbeurt is voldoende of een vol wasmiddel bolletje.

Voor gekleurde was laat je de soda weg! Soda heeft een licht blekende werking.

Gertie over haar tip: Ik maak al 2 jaar zelf mijn wasmiddel. Dit werkt heel goed en iedereen is tevreden bij ons. Ook de allergiekinderen hebben er, bij mij, geen last van. Koop eventueel een lekkere wasverzachter voor de geur.

Bekijk ook eventueel dit filmpje voor een soortgelijk recept

11 gedachten over “Gerties wasmiddel

 1. Een aanvullende tip voor home-made wasverzachter:
  – fles goedkope creme spoeling of conditioner
  – schoonmaak azijn
  – water
  – lege (was(verzachter)fles

  Neem overal 1/3 van (100ml bijv.), doe dat in een fles, even schudden en je hebt wasverzachter. Mocht het wat te sterk naar schoonmaak azijn ruiken; geen zorgen, na het wassen ruik je dat niet meer. Ik heb deze tip van mijn moeder gekregen en ben veel goedkoper uit en de was is lekker zacht.

 2. Ik gebruik wel eens zwitsal zeepblokjes om een lekker geurtje aan de was te geven hihi

  Ivm waspoeder allergie neutral wasmiddel gebruikt en soda inderdaad 🙂

 3. ik maak ook al enkele mnd me eigen waspoeder maar gebruik de zeep van de action savon genaamd. ipv wasverzachter gebruikl ik azijn met lavendel geur(paarse fles) ook van de action. me was is heerlijk schoon is zacht en ruik fris…Als de zeep wat lobbig is geworden doe ik een beetje water bij en dan goed schudden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *