Groenteburgers à la Monique

Groenteburgers à la Monique
Geschikt voor 2 personen

groenteburgers

Smaakmakers: 2 teentjes knoflook, peper, zeezout

Tip: een kuipje (150 gram) roomkaas is na openen zeer beperkt houdbaar in de koelkast. Ongeveer een dag of 4-5. Gebruikt u nooit roomkaas en zou u het uitsluitend voor dit gerecht aanschaffen dan is dit ingrediënt vrij prijzig, want u heeft maar een likje nodig. De rest zou dan maar blijven staan. In dat geval kunt u overwegen het weg te laten of ‘los’ wat verse bieslook te gebruiken. Natuurlijk kunt u ook in die week wat vaker roomkaas gebruiken. Wilt u weten wat u allemaal met roomkaas kunt? Google eens op gerechten met roomkaas.

Ingrediënten
2 afbakbroodjes (Ciabatta’s)
roomkaas met bieslook
1 grote (150 gram) wortel
1/2 bosje (circa 8-10 takjes) peterselie
1 klein sjalotje
1/2e groene paprika
2 eieren
3 volle eetlepels paneermeel

Bereiding:

Bak de broodjes af volgens de aanwijzing op de verpakking.

Rasp de wortel, snipper de peterselie en het sjalotje, snijd de paprika in kleine stukjes en pers de knoflookteentjes en doe alles in een kom. Roer de eieren erdoorheen en de paneermeel. Voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed alles goed door elkaar en klei 2 burgers. Verhit wat olie in een pan. Zet de hittebron op een middenstand en bak de burgers goed gaar. Afhankelijk van de dikte van de burgers is de totale baktijd circa 8-10 minuten. 4-5 minuten per kant.

Besmeer de ciabatta-broodjes met de bieslook roomkaas, leg de groenteburgers er op.

Monique over haar gerecht: Je zult merken dat de burgers vóór het bakken kleffig aanvoelen. Dat is juist goed, want daardoor vallen ze na het bakken niet snel uit elkaar. Het bakken moet je een beetje op gevoel doen. Als je plattere, of kleinere burgers maakt, zijn ze natuurlijk sneller gaar. Een likje ketchup erop is trouwens ook erg lekker

8 gedachten over “Groenteburgers à la Monique

  1. Zelf bieslook kweken! En andere kruiden. Een goedkoop potje eventueel in kleinere bosjes uit elkaar trekken en planten. En al doe je dit niet, 1x bieslook kopen zorgt voor heel lang bieslook. In de tuin, op het balkon, of op de vensterbank zetten kan ook. Het groeit weer aan. Verse kruiden verhogen de voedingswaarde van een gerecht. Ons balkonnetje staat vol potten met kruiden, pluksla (groeit ook weer aan), aardbeien en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *