Haagshopjes bloemkool “Brammetje”

Haagshopjes bloemkool “Brammetje”
Geschikt voor 2 volwassenen

Smaakmakers: lik tomatenketchup, gevriesdroogde uitjes en knoflook, peper

Tip: gevriesdroogde uitjes en bieslook koop ik altijd bij de Aldi of Lidl. Je doet er best lang mee. De rest van de boodschappen komen ook van deze winkels.

Tip: gebruik ook de kliekjes kaas tip die op deze website staat!

Ingrediënten 

1 mok (250 ml) melk
1 volle eetlepel bloem
50 gr oude geraspte kaas
1 bloemkool
500 gr aardappelen

Bereiding:

Kook de aardappels volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de bloemkool met een bite (8-10 minuten)

Bak de zeer fijn gesneden gevriesdroogde uitjes in een beetje boter. Voeg de bloem toe. Wacht even tot de bloem met de boter hecht. Voeg dan langzaam ongeveer 3/4 van de melk toe. Blijf goed doorroeren op laag vuur. Voeg dan langzaam de rest van de melk toe. Wanneer de saus mooi egaal is, voeg de kaas toe. Blijf roeren. Voeg de ketchup toe. Roer door tot het mengsel een licht oranje kleur heeft. Voeg dan gevriesdroogde bieslook en een beetje peper toe.

Haagshopje over haar gerecht: voor een grotere hoeveelheid verdubbel je de hoeveelheden. De kaassaus is ook heel geschikt voor een lekkere kaasfondue. De pan waarin de saus bereid is zet je gewoon op een theelichtjes houder. En lekker dippen maar met allerlei groenten en ook brood.

2 gedachten over “Haagshopjes bloemkool “Brammetje”

  1. jee.. ik heb deze kaas versie ooit bij iemand gegeten als kaasfondue en vond het heerlijk.. wat leuk dat ik het recept nu heb.
    helemaal blij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *