Smaakmakers: zout, peper, nootmuskaat
Tip: Doe het stamppotje in een ring om een mooi rondje puree te krijgen. Of gebruik een koekvormpje voor de kinderen! De worstjes ernaast leggen en wat rucola erop: het oog wil ook wat!
Tip: Doe tomaten crème soep met soepstengels vooraf en het is een twee gangen diner! Of een lekkere kommetje vla na voor drie gangen.
- Bakje met 6 Catalaanse worstjes (AH)
- 500 gram aardappelen
- Zakje rucola van 75 gram
- 100 gram pecorino kaas geraspt (mag ook oude kaas zijn= is goedkoper)
- Scheut melk voor de stamppot
- Schil de aardappelen
- Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking in 20 minuten gaar.
- Laat 10 minuten nagaren op laag vuur
- Giet de aardappels af en laat ze staan met het deksel op de pan, van het vuur af!
- Bak de worstjes bruin aan alle kanten in 10 tot 12 minuten.
- Pureer de aardappelen met een scheut melk en kruidt naar smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- De rucola en de lekkere pittige kaas er doorheen scheppen en nog even lekker doorwarmen.
- Eet smakelijk!