Hedies rucola stamppotje met catalaanse worstjes

dit gerecht is ingediend door Hedie uit RotterdamIngrediënten en kosten

Smaakmakers: zout, peper, nootmuskaat

Tip: Doe het stamppotje in een ring om een mooi rondje puree te krijgen. Of gebruik een koekvormpje voor de kinderen!  De worstjes ernaast leggen en wat rucola erop: het oog wil ook wat!

Tip: (Unox) Tomatencremesoep (€1.19) met soepstengels (€0,55) erbij en het is een twee gangen diner! Of een lekkere kommetje vla na. Dat kan natuurlijk ook.

  • Bakje met 6 catalaanse worstjes (€2.49 AH)
  • 500 gram aardappelen (€0,75)
  • Zakje rucola van 75 gram (€1.49)
  • 100 gram pecorino kaas geraspt (1,75) (mag ook oude kaas zijn= is goedkoper)
  • Scheut melk voor de stamppot

Totaal: €6,50
Totaal met uitbreidingstip: € 8,24

ingrediënten Hedies rucola stamppotje met catalaanse worstjesBereiding:

  • 17.00 Schil de aardappelen
  • 17.10 Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking in 20 minuten gaar.
  • 17.30 Laat 10 minuten nagaren op laag vuur
  • 17.40 Giet de aardappels af en laat ze staan met het deksel op de pan, van het vuur af!
  • 17.40 Bak de worstjes bruin aan alle kanten in 10 tot 12 minuten.
  • 17.52 Pureer de aardappelen met een scheut melk en kruidt naar smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 17.57 De rucola en de lekkere pittige kaas er doorheen scheppen en nog even lekker doorwarmen.
  • 18.00 Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *