Hedies rucola stamppotje met catalaanse worstjes

dit gerecht is ingediend door Hedie uit RotterdamIngrediënten en kosten

Smaakmakers: zout, peper, nootmuskaat

Tip: Doe het stamppotje in een ring om een mooi rondje puree te krijgen. Of gebruik een koekvormpje voor de kinderen!  De worstjes ernaast leggen en wat rucola erop: het oog wil ook wat!

Tip: Doe tomaten crème soep met soepstengels vooraf en het is een twee gangen diner! Of een lekkere kommetje vla na voor drie gangen.

  • Bakje met 6 Catalaanse worstjes (AH)
  • 500 gram aardappelen
  • Zakje rucola van 75 gram
  • 100 gram pecorino kaas geraspt (mag ook oude kaas zijn= is goedkoper)
  • Scheut melk voor de stamppot

ingrediënten Hedies rucola stamppotje met catalaanse worstjesBereiding:

  • Schil de aardappelen
  • Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking in 20 minuten gaar.
  • Laat 10 minuten nagaren op laag vuur
  • Giet de aardappels af en laat ze staan met het deksel op de pan, van het vuur af!
  • Bak de worstjes bruin aan alle kanten in 10 tot 12 minuten.
  • Pureer de aardappelen met een scheut melk en kruidt naar smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • De rucola en de lekkere pittige kaas er doorheen scheppen en nog even lekker doorwarmen.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *