Ilans tilapia filet met chilibonen en rijst
Geschikt voor 1 volwassen
Tip: de chilibonen die u niet meteen gebruikt kunt u in een plastic bakje in de vriezer bewaren
Tip: rijst en chilibonen zitten in dezelfde schijf. Dit gerecht bevat dus geen groenten. Neem er daarom een lekkere salade bij. Bijvoorbeeld een halve komkommer met wat dressing
Smaakmakers: 1 groentebouillonblokje, zout, peper, Italiaanse kruiden
Ingrediënten
1 stuks Tilapia filet
Half kopje rijst
100 gr chilibonen
1 ei
1 eetlepel bloem
1 eetlepel bloem
Bereiding:
Breng halve liter water aan de kook en voeg hier het bouillon blokje aan toe. Kook hierin de rijst zoals aangegeven op verpakking.
Klop het ei los en strooi de bloem, zout, peper en wat Italiaanse kruiden en meng dit door elkaar. Verhit een koekenpan met wat olie en of boter Dep de filet droog. Haal de filet door het losgeklopt ei en daarna door het bloem kruiden mengsel. Bak deze nu in de koekenpan ongeveer 3 minutes per kant. Verwarm de chili bonen.
Bak van de overgebleven ei een omelet en gebruik het als garnering boven op de rijst en bonen.
Ilan over dit gerecht: Maak het bord een beetje leuk op. Ik gebruik een oud blikje waar ik de bodem ook heb uitgehaald om de rijst en chilibonen mooi rond op elkaar te krijgen.