Isa’s brood tip

Volgens Isa maak je brood voortaan heel gemakkelijk zelf. Niet alleen heb je zo ècht vers en lekker brood in huis. Je weet ook exact wat erin zit. En, niet geheel onbelangrijk: het is super goedkoop!

Isa: Ik bak sinds kort mijn brood zelf. Het is lekkerder, goedkoper en een stuk gezonder. En het kost maar ongeveer 60 cent.

Ingrediënten:
250 gr. Patentbloem
250 gr. Volkorenmeel
2 theelepels zout
2 theelepels suiker
1 zakje gist (7 gram)
100 gr roomboter
330 gr lauw kraanwater

Bereiding:
Mix alle ingrediënten behalve de zout en roomboter. Mix vluchtig door elkaar en voeg de zout en roomboter toe. Kneed het geheel ongeveer 15 min tot een elastisch deeg. Laat 40 min rijzen onder een theedoek.

Kneed vervolgens de lucht er uit. In ongeveer 30 sec. Vorm het brood en leg het op bakpapier op een rooster. Het brood moet vervolgens nog 40 min rijzen en kan op 220 voor 40 min in de oven.

Isa over haar tip:
Ik maak het brood vaak s avonds en laat het voor de 2e keer in de koelkast rijzen. Als ik opsta zet ik de oven aan en haal het brood uit de koelkast. Na 40 min heb ik heerlijk vers brood. Dus dat kan ook.

Door het toevoegen van roomboter blijft het brood 3 dagen lekker vers.

Je kunt de volkorenmeel vervangen voor volkorenbloem, mais meel, spelt meel etc. Door patentbloem wordt het brood lekker luchtig dus kijk uit met het vervangen hiervan maar experimenteer naar harte lust.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *