Isa’s Chicken Yasa

Isa’s Chicken Yasa
Geschikt voor 4 personen

chicken yasa

Smaakmakers: zout, peper, knoflook, 1 eetl limoen of citroensap, 3 eetl. mosterd, bouillonblokje

Let op: de kip moet minimaal 1 uur in de marina trekken!

Tip: Lukt het niet om alle stukken kip in 1 keer rondom bruin te bakken, bak de stukjes dan in delen rondom bruin.

Ingrediënten

1 kilo (4 kippenbouten)
2 grote uien
1/2 (600-700 gram) witte kool
420 gram (zilvervlies) rijst

Bereiding:

Snijd of pers de knoflook fijn meng dit met het sap van 1 limoen of citroen, 3 lepels mosterd en het verkruimelde bouillonblokje. Maak de kip schoon en hak elke bout in 3 stukken. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en voeg toe aan de marinade. Mix alles goed.

Snijd de uien in stukjes en strooi de helft ervan boven op de gemarineerde kip. De stukken ui niet mixen met de gemarineerde kip. Laat minimaal 1 uur intrekken (in de koelkast).

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Pak een pan, verhit er wat olie in en bak de kip aan alle kanten bruin.  Voeg het restant van de uien toe. Laat dit samen smoren op laag vuur gedurende circa 10 minuten. Voeg een glas warm kraanwater toe en de witte kool. Laat het geheel circa 30 minuten op laag vuur smoren.

Check regelmatig om te zien of er nog genoeg water is. Proef tussendoor en voeg zo nodig nog wat peper zout of mosterd toe. Serveer met rijst.

Isa over haar gerecht: Je kunt ook lekker variëren met dit gerecht. In plaats van de kippenpoten kun je ook kipfilet gebruiken. In plaats van de witte kool kun je ook een blikje wortels /doperwten of elke andere groente die je in huis hebt toevoegen. In plaats van rijst kun je ook gemakkelijk pasta of zelfs instant noedels gebruiken. Als je van pittig houd kun je peper of chilipoeder toevoegen als je het vlees kruidt.

4 gedachten over “Isa’s Chicken Yasa

  1. Ter aanvulling. Ik ben denk ik niet duidelijk geweest bij het recept
    De azijn is om de kip mee te wassen.
    in het recept zelf wordt de sap van een limoen of citroen gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *