Isa’s saltfish and butterbeans

Isa’s saltfish and butterbeans
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

isaas saltfish and butterbeans

Smaakmakers: 5 pimentkorrels, Badia complete seasoning, 5 takjes of een theelepel gedroogde tijm

Ingrediënten

420 gram (zilvervlies) rijst
Half pak saltfish gezouten vis
Blik (circa 400 gram) boterbonen
1 groene paprika
Ui
Tomaat
1 lente ui
1 glas kraanwater

Bereiding:

Was de saltfish onder koud stromend water om het overtollige zout te verwijderen. Kook de saltfish 15 min in ruim water. Giet het af en spoel zorgvuldig na met koud water. Breek de vis in kleine stukjes.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking

Pel en snipper de ui. Was en snijd de paprika, tomaat en lenteui. Bak de ui en knoflook glazig in circa 2-3 minuten. Voeg de paprika, tomaat en lenteui toe en bak nog circa 2-3 minuten zachtjes mee. Voeg de pimentkorrels, tijm en complete seasoning toe. Laat het geheel 10 min op zacht vuur pruttelen. Voeg dan een glas water, de saltfish en de bonen toe. Laat het geheel nog 10 min pruttelen op zacht vuur. Verwijder de tijm en piment.

Isa over haar gerecht: Pimentkorrels zijn bij de toko te koop onder de naam Lontai. Ook de Badia Complete Seasoning komt van de toko. Het is een kruidenmix op basis van zout, peper, komijn, knoflook en andere kruiden. Houd je van de smaak van knoflook, dan kun je 2 teentjes knoflook extra meebakken met de ui bijvoorbeeld. Houd je van pittig, dan kun je witte peper poeder meebakken, of een vers pepertje.In plaats van boterbonen kun je ook kideybonen gebruiken. Houd je niet van bonen, dan kun je ook verse groenten gebruiken zoals oker, komkommer of sperziebonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *