Jacquelines hete kip
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen
Smaakmakers: hot tomatenketchup, 2 eetl. suiker, 1 eetl azijn, peper, zout
Tip: ‘snufje’ is de aanduiding voor een hoeveelheid die tussen duim en wijsvinger past
Ingrediënten
420 gr Rijst
400 gr kipfilet
400 gr kipfilet
2 uien
1 blikje (circa 200 gr) Lidl champignons
1 courgette (circa 400 gr)
1 courgette (circa 400 gr)
Bereiding:
Was en snijd de courgette. Snijd de kipfilet in blokjes bestrooi ze met peper en een snufje zout en bak ze bruin in wat bakboter. Doe er de uitjes bij en laat deze meebakken tot ze mooi glazig zijn. Voeg de champignons toe (met het vocht), de courgette, hot tomatenketchup naar smaak, de azijn en de suiker. En laat het 10-15 minuten op laag vuur pruttelen. Kook daarna de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Jacqueline over haar gerecht: doe wat rijst op het bord en erboven op hete kip en groenten. Houd je van zeer pittig dan kun je er nog wat sambal bij nemen. Eet smakelijk
Je kunt ook een hele kip uit de diepvries kopen van de Aldi. Kost 3,59. Je kunt dan de filet eraf snijden en de bouten voor een ander gerecht gebruiken en van het karkas kippensoep maken.