Janes Indische kippenvleugels

Janes Indische kippenvleugels
Geschikt voor 1 volwassene
indische kipvleugeltjes

Smaakmakers: zout, peper

Bijzondere smaakmakers: 1 theel. ketoembar (Indische korianderzaad), 1 theel. djinten (Indische komijnzaad)

Tip: de verse zaden moeten eerst licht geroosterd worden in een koekenpan zonder vet op matig vuur. Dan kun je ze verpulveren. Deze kruiden zijn ook in poedervorm te verkrijgen

Tip: rijst is zeer gunstig geprijsd bijvoorbeeld van de merken Golden Sun (Lidl), Avant (Deen) en long grain Euroshopper (AH)

Tip: kippenvleugels zijn zeer gunstig geprijsd bij de Marokkaanse slager

Ingrediënten:

120 gr rijst
3 hele kippenvleugels
200 gr mais
1/2 tomaat
1/2 ui

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Was en snijd de tomaat in kleine blokjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kruid de kip met zout en peper naar smaak, de ketoembarpoeder en djinten. Bak aan alle zijden bruin en gaar op matig vuur in een beetje olie. Neem de kip uit de pan.

Warm de mais op volgens de aanwijzing op de verpakking. In de tussentijd: fruit de ui in het achtergebleven beetje kruidige vet. Voeg als de ui glazig ziet de tomaat toe. Schep om tot de tomaat opkrult in z’n vliesje. Voeg dan 5-6 eetl kraanwater toe. Zet de kookplaat uit en laat nog 3-4 minuten pruttelen. Tijdens het pruttelen kan de kip eventueel in de pan gedaan worden.

5 gedachten over “Janes Indische kippenvleugels

  1. Op de foto staan trouwens geen uien met tomaat maar met paprika. 🙂 Ik had geen tomaatjes in huis, en met paprika is het net zo lekker!

  2. Wat een mooi gerecht Jane , mooie tips, en het water loop me in de mond..
    Ik zal hier zeker gebruik van maken , voor weinig geld iets moois en lekker op tafel. warme groet..Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *