Jannekes aubergine-courgetteschotel

Jannekes aubergine-courgetteschotel
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 personen

Smaakmakers: basilicum

Ingrediënten

1 grote of 2 kleine aubergine
1 grote of 2 kleine courgette
500 ml pastasaus
200 gr geraspte kaas (mild 45+)
1,5 kilo aardappelen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de aubergine en courgette in schijfjes. Bak ze even aan in een pan tot het vocht eruit is. Leg de schijven in een ingevette ovenschaal. Schenk de saus over de groente tot het net aan onderstaat, en doe er geraspte kaas over. Zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is.

Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking.

Janneke over haar gerecht: van mijn Italiaanse buur kreeg ik het familie recept voor pastasaus. Wat je nodig hebt is een pakje gepureerde tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, klein beetje olie en wat basilicum. De bereiding is als volgt. Bak in de olie even de knoflook (hele teen) aan en de fijn gesneden ui. Doe het pakje tomatenpuree erbij, en dan in laten koken tot je de gewenste dikte bereikt. Regelmatig roeren anders gaat het opspatten en zit je keuken onder. Op het laatst een beetje basilicum erdoor. Deze pastasaus is goed in te vriezen. Ik maak meestal 2-3 liter in één keer. In plaats van gekookte aardappels kun je ook van eventuele restjes aardappelen puree maken. Dat smaakt ook lekker. En, als je zelf teelt, dan pak je natuurlijk lekker de groenten en kruiden uit eigen tuin.

2 gedachten over “Jannekes aubergine-courgetteschotel

  1. Je kunt ook telkens een laag aardappelen tussen de groenten doen. Flink bestrooien met kaneel!! Tenslotte de saus er overheen gieten (hoeveelheid naar eigen smaak) en bestrooien met kaas. Dan heb je vegetarische moussaka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *