Linda en Sergio’s aardappelen bonen spek

Linda en Sergio’s aardappelen bonen spek
Geschikt voor 2 volwassenen

Linda en Sergio's Gebakken Aardappelen Boontjes Spek

Smaakmakers: knoflook, zout, peper, zoete paprikapoeder

Let op: dit recept borduurt voort op een eerder door Linda en Sergio bereid recept. De recepten van Linda en Sergio gaan uit van meerdere kleine maaltijden per dag, waarbij bij elk gerecht groente wordt toegevoegd (ook dus bij het ontbijt en/of lunch)

Ingrediënten
3 grote aardappelen
250 gram boontjes
125 gram spekblokjes

Bereiding
Pel snipper de ui. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. Doe de aardappelen in ruim water en kook ze in circa 10-12 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en spoel ze eventueel met koud water om ze te laten afkoelen. Bak de ui en spekjes uit. Voeg de aardappelen en de boontjes toe en bak dit mee. Breng op smaak met de knoflook, zout, peper en zoete paprika poeder

Linda en Sergio over hun gerecht: Het is voor dit gerecht het lekkerste om één of twee geplette knoflookteentjes te gebruiken in plaats van knoflookpoeder. De verse knoflook zal een iets zoetige smaak geven, terwijl knoflookpoeder juist een iets bittere smaak zal geven. Heb je aan het einde van de maaltijd nog eten over, al is maar enkele schepjes? Niet weggooien. Gooi het morgen voor de lunch in een pan en schenk er, afhankelijk van de hoeveelheid die over is, één of twee gekluste eieren overheen. Bak het ei zoals je verder normaal ook zou doen, strooi er eventueel wat kaas overheen en zo heb je een heerlijke frittata. Voor dit recept en meer kun je ook een kijkje nemen op onze blog