Linda en Sergio’s bloemkool gehaktbal aardappelen

Linda en Sergio’s bloemkool gehaktbal aardappelen
Geschikt voor 2 volwassenen

Linda en Sergio's aardappelen bloemkool gehaktbal

Smaakmakers: peper en zout

Let op: dit recept borduurt voort op een eerder door Linda en Sergio bereid recept. De recepten van Linda en Sergio gaan uit van meerdere kleine maaltijden per dag, waarbij bij elk gerecht groente wordt toegevoegd (ook dus bij het ontbijt en/of lunch)

Tip 1: een aangebroken rauw ei kun je maximaal een dag in de koelkast bewaren. Indien u zeker weet dat u het de volgende dag gebruikt dan is dat prima. Anders gewoon lekker bakken en bij het gerecht eten.
Tip 2 Jus kun je ook zelf maken. Na het bakken van vlees blijft er vleesvocht/baksel achter in de pan. Blus dat af met een kopje bouillon. Voeg dan telkens, al roerend, een klein beetje bloem toe tot de gewenste dikte bereikt is. Voeg dan heet water toe om de jus te lengen en laat goed doorkoken. Zet dan de hittebron uit en laat nog zeker 20 minuten staan. U kunt op deze manier tot wel 1,5-2 liter jus maken. Genoeg om in te vriezen! Ontdooi en verwarm in een kleine pan telkens de benodigde hoeveelheid jusblokjes

Ingrediënten
3 grote aardappelen
1/2 ei
1/3e bloemkool 
200 gram rundergehakt
handje paneermeel
een flinke klont (circa 30 gram) roomboter

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in 3 stukken. Kook ze in circa 14-16 minuten gaar. Meng het gehakt met een half ei, een handje paneermeel, zout en peper. Vorm stevige ballen van het gehakt mengsel. Verhit wat boter in een braad pan. Braad de gehaktballen circa 8-10 minuten aan en laat ze rustig circa 8-10 minuten met de hittebron op een middenstand door garen. Breng water aan de kook. Kook hierin de bloemkool roosjes in circa 6-8 minuten gaar. Giet de aardappelen en de bloemkool af.

Linda en Sergio over hun gerecht:
Vries overgebleven jus in. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld ijsblokzakjes of -bakjes. Altijd handig om achter de hand te hebben. Bijvoorbeeld voor deze maaltijd. Voor dit recept en meer kun je ook een kijkje nemen op onze blog.