Linda en Sergio’s gado gado

Linda en Sergio’s gado gado
Geschikt voor 2 volwassenen

Linda en Sergio's Gado Gado

Smaakmakers: 3 eetlepels ketjap, 2 tenen knoflook, 1 ui, 1,5 theelepel gemberpoeder

Let op: dit recept borduurt voort op een eerder door Linda en Sergio bereid recept. De recepten van Linda en Sergio gaan uit van meerdere kleine maaltijden per dag, waarbij bij elk gerecht groente wordt toegevoegd (ook dus bij het ontbijt en/of lunch)

Ingrediënten en kosten:
200 gram (1/3e) bloemkool € 0,50
80 gram (1/3e) broccoli € 0,26
1 ui € 0,04
120 gram rijst € 0,21
1/3e kipkliekjes
Handje friet sticks € 0,16
Handje cassave kroepoek € 0,35
2 eetlepels gebakken uitjes € 0,16
4 eetlepels pindakaas € 0,46
400 milliliter kraanwater
Totale kosten € 2,14

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes. Breng water aan de kook. Kook hierin eerst de bloemkool roosjes en voeg na 2 minuten de broccoli toe en laat alles nog circa 5 minuten koken.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn. Fruit de ui en knoflook in circa 2-3 minuten glazig en blus af met de ketjap. Voeg gemberpoeder, water en de pindakaas toe en roer dit met een garde door tot een dikkere gladde massa.

Giet de rijst en de groente na het verstrijken van de kooktijd af en leg deze op een bord. Schep de pindasaus er overheen. (Houd wat pindasaus achter. Dit komt terug in een volgend recept). Garneer met de kliekjes kip, friet sticks, gebakken uitjes en serveer de cassave kroepoek er naast.

Linda en Sergio over hun gerecht: Als je van een pittige pindasaus houd voeg dan, op het moment in de bereiding dat je gemberpoeder toevoegt, ook meteen wat sambal of chilipeper toe naar smaak. Wil je de pindasaus liever een frisse smaak geven, dan kun je theelepel sereh (citroengras) toevoegen. Als je meer dan drie eetlepels rijst over hebt kun je dit nadat het is afgekoeld opnieuw koken in een goede scheut melk. Instant rijstepap als dessert! Voor dit recept en meer kun je ook een kijkje nemen op onze blog.