Linda en Sergio’s pastaschotel

Linda en Sergio’s pastaschotel
Geschikt voor 2 volwassenen

linda en sergio's Canneloni

Smaakmakers: zout, peper, oregano

Let op: dit recept borduurt voort op een eerder door Linda en Sergio bereid recept. De recepten van Linda en Sergio gaan uit van meerdere kleine maaltijden per dag, waarbij bij elk gerecht groente wordt toegevoegd (ook dus bij het ontbijt en/of lunch)

Ingrediënten
1/3 (200 gram) broccoli
1/3 (80 gram) bloemkool
200 gram pasta
1/2 pak (250 ml) gezeefde tomaat
1/4 zakje geraspte kaas
voor de bechamelsaus
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel bloem
150 milliliter melk
1 ei dooier

Bereiding
Breng water aan de kook. Kook hierin eerst de bloemkool roosjes en voeg na 3 minuten de broccoli toe en laat alles nog circa 6-8 minuten koken. Giet af na het verstrijken van de kooktijd. Bak de broccoliroosjes en de bloemkool rul in een koekenpan. Voeg peper, zout en oregano toe naar smaak. Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Smelt de roomboter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer dit met een garde zodat een meelbal ontstaat en voeg de melk beetje bij beetje toe. Blijf goed roeren tot een dikke saus ontstaat. Voeg de eidooier en zout naar smaak toe en roer alles goed door. (Voeg eventueel een extra scheut melk toe als de saus te dik is.)

Giet de pasta af, doe deze terug in de warme pan en voeg de gezeefde tomaat en peper en zout naar smaak toe.

Schep een laag pasta/tomaat op een bord. Schep hier een laag van het broccoli-bloemkool mengsel overheen. Schep hier weer een laag pasta/tomaat over. Schenk hier de bechamelsaus overheen en maak af met de geraspte kaas.

Linda en Sergio over hun gerecht: Blijft er over van de gerulde groenten en de bechamelsaus? Besmeer een boterham (dik) met de bechamelsaus, leg hierop de gerulde groenten, leg er een plak kaas overheen met hier eventueel nog een boterham bovenop en bak de tosti die je hebt gebouwd in een tosti ijzer of onder de grill tot de kaas is gesmolten en je hebt een heerlijk vullende lunch. Rul bakken is overigens onder voortdurend omscheppen bakken, zodat de structuur los laat. Dit kan dus ook met groente! Bewaar de stronk van de broccoli. Hier maken we in een volgend recept een stamppot mee. Voor dit recept en meer kun je ook een kijkje nemen op onze blog