Linda’s sheppard’s pie

Linda’s sheppard’s pie
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 3 teentjes knoflook, Italiaanse kruiden, nootmuskaat, paprikapoeder

Tip 1: 500 gr mager rundergehakt kost in de aanbieding bij de supermarkt en bij de Turkse/Marokkaanse slager circa € 2,50

Tip 2: De Aardappelpuree van Maggie ovenschotel kost € 1,23. Er zitten 2 zakjes in. Natuurlijk kun je ook zelf verse aardappelpuree maken.

Ingrediënten en kosten

400 gr gehakt € 2,00
1 courgette (circa 450 gr) € 0,60
1 aubergine (circa 280 gr) € 0,89
1 doosje champignons (circa 125 gr) € 0,38
1 ui € 0,10
1 blikje tomatenpuree € 0,08
100 gr versgeraspte belegen kaas € 0,89
Aardappelpuree van Maggie ovenschotel € 0,62
Totaal: € 5,56

Bereiding

Was en snijd de courgette en aubergine klein. Veeg de champignons schoon en snijd ze ook klein. Pers de knoflook teentjes. Bak het gehakt (rul). Voeg de groenten, 2 geperste teentjes knoflook en de tomatenpuree toe. Roer er 25 gram geraspte kaas door. Voeg zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat en Italiaanse kruiden toe. Doe alles over in een ovenschaal.

Bereid de aardappelpuree van Maggie Ovenschotel volgens de aanwijzing van de verpakking. Voeg er de rest van de geraspte kaas aan toe, het laatste teentje knoflook en nog wat Italiaanse kruiden. Roer alles 2 minuten lang goed door elkaar. Doe dit mengsel over het gehakt-groenten mengsel en baak circa 25 minuten in de oven.

Linda over haar gerecht: wij maken het al jaren zo. Natuurlijk kun je ook zelf verse aardappelpuree maken, maar wij vinden die van Maggie erg lekker. Eet smakelijk!

3 gedachten over “Linda’s sheppard’s pie

    • Ha Truus, ja dat klopt. Dat is al gemeld. Er zit een fout in dit gerecht. Het is nu aangepast en naar de juiste pagina (verwengerechten) geplaatst. groetjes van Merlien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.