Linn’s romige macaroni

Linn’s romige macaroni
voor 2 volwassenen en 2 kinderen 

Smaakmakers: 1 bouillonblokje

Variatietip: Voeg een dik plak schouderham toe

Ingrediënten
1 blikje tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten
1 pakje houdbare slagroom
1 flinke ui (gesnipperd)
1 prei (fijn gesneden)
1 paprika (fijn gesneden)
500 gr macaroni

Bereiding

zet een pan water op het vuur om de pasta te koken, en kook deze volgens de verpakking terwijl je de saus maakt.- Zet een pan op het vuur, ik neem zelf meestal een flinke wok. Hierin fruit je de ui en de paprika, en voeg later ook de prei toe. Vervolgens voeg je het kleine blikje tomatenpuree toe. laat deze even aan 1 kant van de pan ontzuren (dus even rustig bakken) voor je hem door de rest roert. Vervolgens snij je de gepelde tomaten grof in stukken en deze voeg je toe aan het gerecht. Als het geheel begint te koken voeg je het pakje slagroom toe. Hierna het bouillonblokje en je laat het geheel rustig een kwartiertje op zacht vuur staan. wel regelmatig even roeren. Als de saus klaar is kun je naar smaak nog peper, zout en evt. wat kruiden (zelf gebruik ik bijv. Italiaanse droge kruiden) toevoegen.  Mocht je ham blokjes toe willen voegen dan kan dit nadat de saus al klaar is. (ik gebruik meestal een dikke plak die ik zelf fijn snijd)

Linn over haar gerecht: Wij eten er met zijn drieën in ieder 2-3 keer van. Het gerecht is makkelijk in te vriezen. Zelf vries ik de saus apart van de macaroni in. De macaroni kook ik per keer wel vers. Naar smaak kun je eventueel nog wat geraspte kaas over het gerecht doen als je het opdient.

Eén gedachte over “Linn’s romige macaroni

  1. Lekker recept! Vandaag gemaakt. Had alleen ipv de optionele ham gewoon gemengd gehakt gepakt 400gr. Kwam ik uit op €7 afgerond naar boven. Kan er makkelijk 2 dagen van eten met mijn 2 kinderen dus eigenlijk €3.50 per dag…mooi toch! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *