Maaykes kerrie shoarma

Maaykes kerrie shoarma
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: 1 afgestreken eetlepel kerriekruiden

Tip: Heb je nog nooit een roux gemaakt van boter en bloem? Bekijk dan een instructiefilmpje via Youtube

Ingrediënten
1 kleine spitskool (circa 600 gram)
500 gram shoarmavlees
400 gram rijst
2 eetlepels bloem
15 gram boter
300 ml melk

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de spitskool in dunne repen en spoel zorgvuldig in een vergiet. Laat het uitlekken. Bak het shoarmavlees in circa 5-7 minuten gaar. Voeg de spitskool toe en roerbak circa 5 minuten mee. Zet de warmtebron laag en doe de deksel op de pan.

Smelt de boter in een pan en bak de bloem een minuutje mee. Voeg dan beetje voor beetje de melk toe. Blijf roeren. Voeg de kerriekruiden toe en laat de saus even opborrelen.

Dien het gerecht als volgt op: doe wat rijst aan de ene kant van een bord en de shoarma/spitskool mix aan de andere kant met een schepje saus eroverheen.

Maayke over haar gerecht: Ik hoop dat jullie dit gerecht leuk vinden. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *