Macaroni à la Marlous
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen (voor 2 dagen)
Smaakmakers: 1 teentje knoflook (geperst), scheutje hot ketchup, peper, sambal
1 rode en 1 groene paprika (deze kleuren samen het mooist)
2 grote uien
blikje Smack of boterhamworst
blik ham (Aldi)
klein blikje tomaten puree
30 gr belegen geraspte kaas
30 gr Parmezaanse kaas geraspt
1 kilo macaroni
boter om te bakken
Bereiding:
Snijd de paprika en de ui en laat deze een beetje grof. snijd de ham en Smack in dobbelsteentjes van 1 cm2. bak de paprika aan en voeg de ui toe. Bak deze tot hij glazig is. Voeg het teentje knoflook geperst toe. Voeg de tomatenpuree en de ketchup toe en meng het goed met de ui en de paprika zodat deze ook een beetje worden meegebakken. Hierdoor ontzuurd het. Maar pas op, want het brandt snel aan! De ham en de Smack toevoegen. Op smaak maken met zout en peper. Na de macaroni te hebben gekookt laat deze dan uitlekken…en schep daarna door het mengsel..
Marlous over haar gerecht: maak het geheel af op het bord door er kaas over te raspen. Zowel belegen als Parmezaans. Leg er een gebakken eitje (hele dooier) op om het geheel af te maken. Dit klinkt misschien raar, maar je ziet het vaak ook als je nasi bij de Chinees haalt. Voor de echte die-hards op het gebied van pittig mag een druppeltje tabasco (vloeibare peper in een flesje) niet ontbreken.