Madelons kliekjestip

Als je een pakje koekjes opent, eet je (heel soms) niet het hele pak op. Wat kun je daarmee doen? Koop een grote reep chocolade 200gr (€1,50), verwarm deze au bain marie samen met een scheutje schenkstroop of honing en met 100 gr echte boter (€0,50). Verbrokkel de koekresten en kijk eens wat er nog meer in je keuken te vinden is (noten/rozijnen, andere koekjes). In totaal heb je 150 tot 175 gr koekbrokken nodig. Leg de koekbrokken in een cakevorm/bakje op bakpapier. Giet het chocolademengsel erover en roer het geheel goed door. 2 uur in de koelkast en je hebt: een arretje! Daar kun je stukken van snijden en serveren bij de thee/koffie/warme chocomelk. Dus, voor 2 euro heb je een heerlijke versnapering.

1 thought on “Madelons kliekjestip

  1. Of ook als je zelf koekjes of cake bakt. Alle restjes (of afsnijdsels) bewaren in de vriezer. Je kan er van alles mee maken. Bijvoorbeeld gebruiken als taartbodem voor kwarktaart. Of Utrechtse spoorpunten (recept op 24kitchen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *