Madelons visschotel

Madelons visschotel
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Madelons visschotel

Madelons visschotel

Smaakmakers: pesto, knoflook, peper, azijn

Variatietip: gebruik ipv de pesto, verse bascilicum

Variatietip: gebruik ipv slagroom een scheutje water

Ingrediënten 

  • 1 dubbelblikje tomatenpuree
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pakje slagroom
  • 1 grote verse tomaat
  • 1 flinke lik pesto
  • half zakje geraspte kaas
  • bakboter en olie
  • (400 gr) koolvisfilet
  • 1 zak gemengde salade
  • 1 zak voorgekookte krieltjes

Bereiding

Vet een ovenschaal in en leg de 4 koolvisfilets op de bodem van de schaal
Snijd de tomaat in dunne plakken, leg deze samen met de pesto op de filets
Pel de knoflook en snipper de ui (leg een kwart van de gesnipperde ui apart)
Fruit knoflook en fruit in 2-3 minuten glazig
Voeg de tomatenpuree en de slagroom toe en breng het mengsel roerend aan de kook.
Verwarm de oven voor op 220 graden
Voeg peper toe naar smaak.
Schenk de saus over de koolvisfilets en bestrooi met de geraspte kaas.
Plaats de schotel 20 tot 25 minuten in de oven.
Meng 3 el olie en 1/2 el azijn en voeg de 1/4 bewaarde gesnipperde rauwe ui toe
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Meng de dressing door de salade.
Bak de krieltjes goudbruin volgens de instructies op de verpakking
Neem de visschotel uit de oven
Eet smakelijk!

3 gedachten over “Madelons visschotel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.