Magrés andijviestamppot

Magrés andijviestamppot
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: ketchup, mayonaise

Tip: hier vonden wij voor u een gemakkelijke manier om een gezonde en goedkope ketchup te maken http://www.natuurlijkvoeding.nl/recepten/ketchup-maken/

Tip: op dezelfde website vonden wij voor u een gemakkelijk recept voor een goedkope en gezonde mayonaise http://www.natuurlijkvoeding.nl/recepten/mayonaise-recept/

Tip: Het andijvie seizoen loopt van april tot oktober. Houdt u ook de supermarktaanbiedingen in de gaten. Heeft u wat andijvie over? Maak er de volgende dag dan een lekkere salade van. U kunt er allerlei vruchten en noten aan toevoegen.

Ingrediënten

600 gr andijvie
1,5 kilo aardappelen
1 ui
1 zakje (250 gr Euroshopper) spekjes

Bereiding:

Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de spekjes met de ui tot de ui glazig ziet. Voeg de andijvie toe, een scheutje ketchup en mayonaise. Roerbak het geheel onder voortdurend omscheppen nog enkele minuutjes. Stamp de aardappels na het verstrijken van de bereidingstijd, voeg de andijvieprut toe en roer goed door met een houten lepel.

Magré over haar gerecht: een eitje smaakt hier ook erg lekker bij, trouwens.

3 gedachten over “Magrés andijviestamppot

  1. TIP VOOR SLA ANDIJVIE,
    de andijvie een beetje slap , NAT maken onder de kraan en dan inwikkelen in keukenpapier, en in de groentela leggen ,wel ‘kop en kont’ openlaten . tot 1 week houdbaar op deze manier .

    ruimte besparing invriezen , haal het vlees uit de winkel verpakking , her verpak het in diepvries zak met het label van de winkel er in , en leg het in de vriezer .

  2. Sorry, de opgegeven prijzen zijn geweldig! Alleen krijg ik geen 600 gram andijvie voor € 0,75 of 1 ui voor € 0,10. Waar koopt u de groenten?

    • Ha Maryam, bedankt voor jouw vraag. Dit soort prijzen zijn in het seizoen breed verkrijgbaar: bij de Turkse groentewinkels, op de markt (tegen sluitingstijd), en (in de aanbieding) bij reguliere supermarkten. groetjes, Merlien Welzijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *