Magrés rode kool

Magrés rode kool
Gerecht voor 3 volwassenen en 2 kinderen

Smaakmakers: peper, zout, schepje suiker

Tip: maak zelf appelmoes. Je kunt het per portie invriezen!

Ingrediënten

  • 1,5 kilo aardappelen
  • 1 pot rode kool 680 gr
  • 500 gr gehakt

Bereiding:

Kruid het gehakt met peper en zout naar smaak. Kook de aardappelen volgens de aanwijzing op de verpakking. Als ze gaar zijn, voeg de rode kool, suiker en appelmoes toe. Ondertussen gehakt rullen. Aardappelen en rode kool stampen, het gehakt erdoor roeren.

Magré over haar gerecht: Wij wonen op het platteland en halen daar bij de boer 40 kg aardappels voor weinig dus dat scheelt al heel wat. Heb jij ook een boer in de buurt, dan kan ik je aanraden om te kijken wat je daar allemaal kunt krijgen. Veel goedkoper dan waar dan ook!

3 gedachten over “Magrés rode kool

    • aardappels moet koel bewaard worden, maar niet in de schuur als het buiten vriest. Ze doen het het best als ze kunnen adamen, dus in een papier tasje gaat het goed. Ze moeten ook donker bewaard worden, anders worden ze groen. Als er spritten er op komen, geen probleem: afbreken en de aardappel gebruiken.

  1. Hoi,
    Zelf maak ik de rodekoolschotel in laagjes. In plaats van gehakt gebruik ik plakjes gekookte gelderse worst. Eventueel kun je die bestrijken met mosterd. laagje rode kool, laagje worst, laagje puree. Ik laat de appelmoes eruit. Eventueel op de puree een beschuitje verkruimelen.

    De worst kun je in een variant van 250 gr of 500 gr kopen. 250 gram is voldoende, maar als je die van 500 gram koopt, kun je de rest weer gebruiken als broodbeleg. Voor de variatie altijd lekker, want vlees beleg is best prijzig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *