Mariannes boekhoud tip

Vaak weet je aan het einde van de maand niet waar het geld gebleven is, terwijl je er toch van overtuigd bent dat je zuinig bent geweest. Ik hou al meer dan een jaar een huishoudboekje bij waarin ik alle uitgaven noteer. Op de eerste dag van de maand noteer ik alle uitgaven van de voorafgaande maand in een Excell-document in diverse categorieën, bv: boodschappen, drogist, vervoer, cadeautjes, kleding, etc. Zelfs een kopje koffie tijdens het boodschappen doen, wordt vermeld. Zo zie je waar je besparen kunt. Geloof me: het helpt besparen!

2 gedachten over “Mariannes boekhoud tip

  1. hey,

    ik heb bij bruna een kasboekje gekocht. wel 10 euro maar je kunt er langer dan een jaar mee doen, had het eerst op mijn laptop zoals u in een excel bestand maar mijn laptop crashte…alles weg dus ben ik maar op de ouderwetse manier het gaan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *