Mariëlles hartige taart

Mariëlles hartige taart
Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen

bijstandsgerechten_marielles hartige taart

Tip: heeft u geen verse peper in huis? Gebruik dan een 1/2e theelepel gemalen peper
Tip: heeft u geen melk in huis? Dan zijn koffiemelk of kookroom goede alternatieven
Tip: gebruikt u dit gerecht als hoofdgerecht? Maak er dan een frisse salade met wat sla, komkommer en ui bij
Tip: dreigt de ovenschotel te bruin te worden? Dek het dan tijdig af met wat aluminiumfolie

Ingrediënten 

1 (circa 125 gram) venkelknol
1 (circa 110 gram) prei
1/2 vers rood pepertje
10 (circa 125 gram) cherry tomaatjes
blikje (Statesman Jumbo) tonijn lunchsnippers
4 eieren
een scheutje melk

Bereiding:

Was en snijd de venkelknol inclusief het groen in dunne reepjes. Was en snijd de hele prei in dunne ringen. Was de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd heel fijn. Was de tomaatjes en halveer ze. Kluts de eieren met een scheutje melk.

Doe alle ingrediënten in een ovenschotel en giet daar als laatste het eimengsel overheen. Bak het geheel circa 20 minuten in de oven op 180 graden tot het eimengsel gestold is.

Of, bak het geheel circa 8-12 minuten in de magnetron op 750 Watt tot het eimengsel gestold is.

Mariëlle over haar gerecht: deze ovenschotel leent zich prima om etensrestjes te verwerken. Verspillen van voedsel is uit den boze! Het is als hoofdgerecht voor 4 personen of als lunchgerecht voor 6 personen te gebruiken. Als borrelhapje in blokjes gesneden is het ook altijd een succes. Als het ingezet wordt als hoofdgerecht doe ik er altijd een kopje bouillon bij en een lekkere salade van ijsbergsla. Ook koud is de hartige taart lekker, om bijvoorbeeld mee te nemen als lunch of bij een picknick. De tonijn kun je ook vervangen door bijvoorbeeld krabsticks of dunne reepjes kipfilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *